Planinarsko društvo

Josif Pančić

1950

 

PLANINARSKO DRUŠTVO „JOSIF PANČIĆ“

organizuje planinarsku akciju:

IZLET IZNENADJENJA

10. - 11.04.2021.god. (subota - nedelja)

Ovogodišnji IZLET IZNENADJENJA organizujemo u želji da se negde u Srbiji, u rano proleće, osetimo potpuno slobodni i nadjemo se na mestima na kojima još nismo bili, ili na kojima je uvek lepo biti.
Idemo tamo gde je priroda izvajala svoja remek dela i nanovo se iznenadimo onim što našu zemlju čini tako dragocenom i vrednom. Da po ko zna koji put otkrijemo šta to proleće i planinarenje čini izuzetnim, da osetimo privlačnost i umeće prirode da sve učini lepim, jer puno lepog biće na ovom izletu: lepe planinarske staze sa pogledom na tipične planinske zaseoke, livade, potoci, reke, vodopadi, šume, pećine i još ponešto...
Ovo je izlet za svakog planinara.
Dodjite u subotu, 10.04.2021. god. u 6 sati, na ugao Sarajevske i Drinske ulice (parkić kod Gazele). Obujte planinarske cipele, ponesite dnevni ranac sa vodom i par sendviča za ceo dan, kao i ranac sa stvarima za jedno prenoćište.
Imajte sa sobom hranu i za nedelju: za doručak i na stazi.
U subotu ćemo od mesta do mesta radovati dušu najlepšim slikama prirode i najfinijim notama koje izvodi žubor vode, čuti zanimljivu zavičajnu priču, ali i popeti se na jedan planinski vrh.
Smeštaj je planinarski – u sobama sa posteljinom i upotrebom kupatila.
Druženje i zajednička večera uz muziku već se podrazumevaju za one koji vole naša iznenadjenja.

U nedelju ćemo pešačiti do jedne lepe crkvice, popeti se na najviši vrh jedne graciozne planine i na razne načine sagledati svu njenu posebnost.
Staze neće biti duže od 8-12km, niti ukupni usponi preko 400-600m, tako da ih mogu prepešačiti planinari prosečne kondicije.
Vratićemo se u nedelju, 11.04.2021.godine, do 21 sat.

CENA:

Cena akcije 5.500,00 Din. (na bazi 40 i više učesnika, doplata do 300,00 Din. za manji broj učesnika) i obuhvata prevoz, putarinu, jedno prenoćište, večeru uz muziku uživo, 3 ulaznice za planirane destinacije i organizacione troškove.

HRANA I VODA:

Iz ranca a organizovana je i zajednička večera u subotu (ulazi u cenu akcije).

OPREMA:

Planinarska oprema, primerena godišnjem dobu.(Obavezne su planinarske cipele). Svaki učesnik je dužan da ponese ličnu kartu, zdravstvenu knjižicu i planinarsku karticu sa plaćenom članarinom za 2021. godinu. Preporuka je da svako kod sebe ima baterijsku lampu i prvu pomoć za ličnu upotrebu (flasteri, jod, zavoj, gaza, lekovi, vitamini i dr.)

NAPOMENA:

Na akciju mogu da idu samo planinari koji nemaju simptome koji ukazuju na kovid 19, uz poštovanje propisanih preventivnih mera koje sprovodi prevoznik prema propisima koji važe na dan obavljanja usluge (u prevozu je obavezno koristiti masku).

ROK ZA PRIJAVU:
do popune mesta, sa akontacijom od 3000,00 Din. Možete se prijaviti vodiču ili pomoćniku vodiča akcije, sms porukom, viber-om ili telefonom.
Nije moguće prijavljivanje na sastancima Društva, utorkom od 18 sati, u svečanoj sali OŠ “Jelena Ćetković”, ul. Vranjska br. 26, Zvezdara – Lion, obzirom da se isti neće održavati do daljeg.
U slučaju otkazivanja, nakon prijavljivanja i uplate, potrebno je obezbediti zamenu, u protivnom, novac se ne vraća.

VOĐA AKCIJE:

Tadija Dimitrijević

br.leg.PSS 451(UIAA), br.tel.064/0304582

e-mail: idudani48@gmail.com

POMOĆNIK VOĐE AKCIJE:

Snežana Dimitrijević

br.leg.PSS 592(UIAA), br.tel.064/6502393

e-mail: snezanadi@telekom.rs

NAPOMENA:

Br.tel. Gorske službe spašavanja 063/466466
Vođa akcije zadržava pravo, da u slučaju nepredviđenih okolnosti izmeni plan.
Učesnici akcije dužni su da se pridržavaju odredaba „Pravilnika o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti”.
Svaki učesnik akcije, na akciji učestvuje na sopstvenu odgovornost i dužan je da potpiše Izjavu o rizicima i preuzimanju odgovornosti.
Formular prijave za akciju i izjave o preuzimanju odgovornosti možete preuzeti OVDE