Planinarsko društvo

Josif Pančić

1950

 

PLANINARSKO DRUŠTVO „JOSIF PANČIĆ“

organizuje planinarsku akciju:

LEPA GORA ( Požar, 1163mnv)

07.03.2021.god. (nedelja)

Lepa gora, kao deo planine Požar, predstavlja neku vrstu planinskog mosta kojim se sa severoistočnih padina Kopaonika može stići do kranjeg jugozapada Jastrepca.
Nenametljiva i tiha, ali lepa kao sanjiva lepotica, ova planina pruža zadovoljstvo u hodanju šumskim i seoskim putevima, kao i po livadama, sa kojih se pruža lep pogled na Kopaonik, Jastrebac, Željin, Radan planinu i druge planine.
Vredi puta u jednom danu.

PLAN AKCIJE:

06:00h – Polazak sa ugla Sarajevske i Drinske ulice, autoputem, preko Kruševca, prema Brusu, do mesta Žunja, sa usputnom pauzom za jutarnje osveženje.

10:00h – Dolazak u Žunje. Priprema za pešačenje i početak pešačenja od Žunja (580mnv). Izlazak na najviši vrh planine Požar i Lepe gore – Požar, 1163mnv. Pauza za predah, fotkanje i osveženje. Silazak sa Požara, preko šuma i livada, grebenom Lepe gore i kote 914, do sela Žunje.

Staza je potkovičastog oblika, dužine oko 18-20km, sa usponom oko 850m i silaskom oko 950m.

17:00h – Planirano vreme završetka pešačenja. Prevoz za Beograd, sa usputnom, kratkom pauzom.

21:00h – Očekivano vreme dolaska u Beograd.

CENA:

Cena akcije 1.900,00 Din. (na bazi 40 i više učesnika, doplata do 600,00 Din. za manji broj učesnika) i obuhvata prevoz, putarine i organizacione troškove.

HRANA I VODA:

Iz ranca.

OPREMA:

Primerena godišnjem dobu i vremenskim prilikama. Svaki učesnik je dužan da ponese ličnu kartu, zdravstvenu i planinarsku karticu sa plaćenom članarinom za 2021. godinu. Preporuka je da svako kod sebe ima ranac, par sendviča za celodnevni boravak u prirodi, vodu, planinarske cipele, jaknu, kapu, rukavice, kišnu kabanicu, presvlaku, štapove, baterijsku lampu, prvu pomoć za ličnu upotrebu i drugo, prilagodjeno ličnim potrebama za udoban i bezbedan boravak u prirodi.

NAPOMENA:

Na akciju mogu da idu samo planinari koji nemaju simptome koji ukazuju na kovid 19, uz poštovanje propisanih preventivnih mera koje sprovodi prevoznik prema propisima koji važe na dan obavljanja usluge (u prevozu je obavezno koristiti masku).

ROK ZA PRIJAVU:
do popune mesta, sa akontacijom od 1900,00 Din. Možete se prijaviti vodiču ili pomoćniku vodiča akcije, sms porukom, viber-om ili telefonom.
Moguće je prijaviti se i na sastancima Društva počev od 23.02.2021., utorkom od 18 sati, u svečanoj sali OŠ “Jelena Ćetković”, ul. Vranjska br. 26, Zvezdara – Lion.
U slučaju otkazivanja, nakon prijavljivanja i uplate, potrebno je obezbediti zamenu, u protivnom, novac se ne vraća.

VOĐA AKCIJE:

Tadija Dimitrijević

br.leg.PSS 451(UIAA), br.tel.064/0304582

e-mail: idudani48@gmail.com

POMOĆNIK VOĐE AKCIJE:

Snežana Dimitrijević

br.leg.PSS 592(UIAA), br.tel.064/6502393

e-mail: snezanadi@telekom.rs

NAPOMENA:

Br.tel. Gorske službe spašavanja 063/466466
Vođa akcije zadržava pravo, da u slučaju nepredviđenih okolnosti izmeni plan.
Učesnici akcije dužni su da se pridržavaju odredaba „Pravilnika o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti”.
Svaki učesnik akcije, na akciji učestvuje na sopstvenu odgovornost i dužan je da potpiše Izjavu o rizicima i preuzimanju odgovornosti.
Formular prijave za akciju i izjave o preuzimanju odgovornosti možete preuzeti OVDE